Foto: AP/Scanpix/LETA

Kaujas par Doneckas apgabala Bahmutu Ukrainas vadībai, kas iepriekš šaubījusies par to, cik mērķtiecīgi ir iesaistītes kaujās ar lieliem zaudējumiem, tagad likušas mainīt savu viedokli, publikācijā, kas veltīta situācijai ap Bahmutu, norāda laikraksts "New York Times" (NYT).

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vēl nesen atklāti izteicies, ka nav pārliecināts, vai kaujas par Severodonecku un Lisičansku bijušas vērtas aptuveni 100 kritušo karavīru dienā, atgādina laikraksts.

Tomēr Bahmutas, kas arī ir stipri izpostīta, aizsardzība tagad kļuvusi par simbolu Ukrainas nacionālajai cīņai ar okupantiem.

Kā norāda analītiķi, Bahmutas taktiskā vērtība raisa lielas šaubas, bet tagad kaujai, kas ir visgarākā šī kara laikā, abām pusēm ir liela stratēģiskā nozīme.

Pati situācija šajā frontes sektorā Ukrainas armijai liek mainīt stratēģiju.

Citās lielajās šī kara kaujās Ukrainas armijai izdevies izvairīties no tiešām sadursmēm, veiksmīgi manevrējot un izmantojot Rietumu tālās darbības ieročus, lai Krieviju piespiestu atkāpties.

Šobrīd Ukrainas pavēlniecībai nākas ņemt vērā jaunās reālijas, ko piedāvā Krievija, un konkrēti - Krievijas dzīvā spēka masas, kas dodas frontālos uzbrukumos.

Bahmutā pirms kara dzīvoja aptuveni 100 000 iedzīvotāju, bet šobrīd palikuši vien 7000.

Tomēr Krievijai, kas sen nav demonstrējusi nekādus lielus panākumus frontēs, Bahmutas ieņemšana būtu ar lielu psiholoģisko nozīmi, norāda NYT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!