Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās diennakts laikā karadarbības zonā Ukrainas austrumos krituši trīs Ukrainas bruņoto spēku karavīri, bet ievainojumus guvuši septiņi, atsaucoties uz Ukrainas Pretterorisma preses centra paziņojumu vēsta portāls "Ukrinform".

Ukrainas spēki piektdien apšaudīti 115 reižu, tostarp ar Minskas pamiera nosacījumos aizliegto BM-21 "Grad" zalvju uguns sistēmu, mīnmetējiem un smago artilēriju.

Kā informējis Pretterorisma preses cents, Avdijivkas, kur pēdējas dienās tiek aizvadītas smagas kaujas, virzienā separātisti raidījuši 152 un 122 milimetru artilērijas lādiņus, kā arī atklājuši uguni no tankiem un 120 un 82 milimetru mīnmetējiem. Aizvadītās diennakts laikā prokremliskie kaujinieki apšaudījuši Ukrainas karavīru pozīcijas visos virzienos.

Apšaudes Avdijivkas tuvumā notiek aptuveni ik pēc divdesmit minūtēm.

Slimnīca Avdijivkā strādā ārkārtas režīmā – visu diennakti tajā strādā četri ķirurgi un trīs anesteziologi, atsaucoties uz Ukrainas veselības ministra pienākumu izpildītājas Uļjanas Suprunas pausto, vēsta portāls "UNIAN". Lai nodrošinātu diennakts medicīnisko palīdzību, izveidotas divas mediķu brigādes. Medikamenti slimnīcā tiek nodrošināti no rezerves krājumiem, savukārt elektrību nodrošina ģenerators, tādējādi izvairoties no iespējamiem elektrības pārrāvumiem.

Jau ziņots, ka 29. janvārī prokremliskie kaujinieki sāka pamatīgu Ukrainas pozīciju un Avdijivkas dzīvojamo rajonu apšaudi. Uzbrukums sākas dienu pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefonsarunas ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Kopš 2014. gada konflikts Ukrainas austrumu daļā ir prasījis gandrīz 10 tūkstošu cilvēku dzīvību. Gandrīz puse no karā bojā gājušajiem ir civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!