Foto: Reuters/Scanpix
Sadursmēs starp Ukrainas valdības spēkiem un Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem valsts austrumos ir krituši trīs ukraiņu karavīri, bet vēl septiņi ir ievainoti, otrdien paziņoja Ukrainas bruņotie spēki.

Ukrainas armijas preses pārstāvis Oleksandrs Motuzjaniks sacīja, ka sadursmes ar kaujiniekiem ir "eskalējušās", piebilstot, ka teroristi kopš pirmdienas pēcpusdienas 79 reizes ir pārkāpuši pamieru.

Viņš informēja, ka vairums sadursmju notikušas ap Zaicevas ciematu, kas atrodas 55 kilometru attālumā no teroristu kontrolētās Doņeckas.

Motuzjaniks, atsaucoties uz Ukrainas izlūkdienestu informāciju, pavēstīja, ka no Krievijas kaujinieku kontrolētajā Ilovajskā ir ieradušies divi ešeloni ar tankiem, kājnieku kaujas mašīnām, munīciju un dīzeļdegvielu.

Kaujinieku pārstāvji savukārt apsūdzēja Kijevu par Zaicevas apšaudīšanu ar mīnmetējiem, tankiem un granātmetējiem, radot postījumus 27 ēkām.

Karadarbībā Ukrainas austrumos kopš 2014.gada aprīļa dzīvību zaudējuši aptuveni 9000 cilvēku un vairāk nekā 20 000 tikuši ievainoti, liecina ANO dati. Apmēram 1,5 miljoni cilvēku ir bijuši spiesti pamest savas mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!