Foto: AFP/Scanpix
Islāmistu kaujinieki svētdien bruņotos uzbrukumos nogalinājuši desmit kristiešus. Vēlāk, uzbrukumos valdības objektiem un baznīcām, nogalināti pieci policisti, vēsta raidsabiedrība BBC.

“Aizdomās turētais [grupējums] “Boko Haram” ieradās naktī un pirms upuru nogalināšanas aizdedzināja cilvēku mājas,” aģentūra “Reuters” citē bijušo Borno štata ciema, kurš cieta auzbrukumā, domnieku Nahu Klarku. Viņam esot izdevies izbēgt no uzbrukuma.

Lai gan par uzbrukumu atbildību neviens nav uzņēmies, armija un amatpersonas tur aizdomās radikālo islāmistu grupējumu “Boko Haram”, kura kaujinieki parasti uzbrūk valdības objektiem un kristiešiem.

Savukārt svētdien pa dienu Borno štatā pie Kamerūnas robežas kaujinieki uzbrukuši policijas iecirknim, migrācijas un muitas dienestiem, un vismaz vienai baznīcai. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka ir nogalināti pieci policisti, informē BBC.

Policijas pārstāvis norāda, ka informāciju ir grūti pārbaudīt, jo nesenajos “Boko Haram” uzbrukumos ir bojāti vairāki mobilo sakaru torņi reģionā.

BBC skaidro, ka ne visā vardarbībā, kas notiek Nigērijas ziemeļos un centrālajā daļā ir vainojams grupējums “Boko Haram”. Zināms, ka pie Kamerūnas robežas darbojas bruņotas grupas, teic BBC korespondents. Tomēr ir skaidrs, ka policija un armija nespēj pasargāt iedzīvotājus pret biežajiem uzbrukumiem, skaidro BBC.

Radikālais islāmistu grupējums ”Boko Haram”, kura nosaukums tulkojumā nozīmē "nē Rietumu izglītībai", vēlas panākt šariata likumu ieviešanu valstī. Grupējums ir uzņēmies atbildību par daudziem teroraktiem valstī. Parasti tie bijuši vērsti pret skolām, baznīcām, policijas iecirkņiem un valsts iestādēm Nigērijas ziemeļos.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācijas norāda, ka kopš 2010. gada “Boko Haram” uzbrukumos ir nogalināti vairāk nekā 3000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!