Ceturtdien kaujinieki Pešāvaras nomalē uzspridzināja meiteņu skolu laikā, kad armijas vienības turpina ofensīvu pret talibiem, ziņo policija.

Uzbrukumā, kas notika aptuveni desmit kilometrus uz dienvidiem no Pešāvaras, skolai nodarīti lieli postījumi, teica vietējais policijas priekšnieks Abdulgafūrs Afridi. Skolas uzspridzināšanai bija izmantoti vismaz 40 kilogrami sprāgstvielu, viņš teica, piebilstot, ka "četras telpas ir pilnīgi izpostītas un trīs bojātas". Ēkas uzspridzināšanai kaujinieki izmantojuši ierīci ar pulksteņa mehānismu.

Sprādzienā neviens nav cietis, jo skolas vasaras brīvdienās ir slēgtas.

Policijai ir aizdomas, ka sprādziens sarīkots iebiedēšanas nolūkā, jo valdība izmanto skolas, lai dotu patvērumu aptuveni 2,4 miljoniem iedzīvotāju, kas militāro operāciju dēļ pārvietoti kopš aprīļa beigām.

Svatas rajonā, kur koncentrēta operācija, kaujinieki izpostījuši desmitiem skolu, lielākoties tās, kurās mācījās meitenes, īstenojot radikālā garīdznieka Maulana Fazlillas kampaņu par šariata likumu ieviešanu.

Kaujinieki izpostījuši 191 skolu, tai skaitā 122 meiteņu skolas, atstājot bez mācību telpām 62 000 skolēnu, ziņo vietējās amatpersonas.

Svatas ielejā jau vairākus gadus nenotiek kopīgā apmācība, un skolās ierīkotas pilnīgi atsevišķas telpas zēniem un meitenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!