Foto: Reuters/Scanpix

Prokrieviskie kaujinieki sākuši noslēgt Doņeckas Kijevas rajona ziemeļu daļu, kas atrodas pie Ukrainas karavīru aizsargātās lidostas. Ielās redzama pastiprināta kaujinieku pulcēšanās un lidlauka virzienā devusies tanku kolonna, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta vietne "62.ua".

"Pa Kijevas prospektu Doņeckā lidostas virzienā tagad aizbrauca tanku kolonna, kaujinieki gatavojas ielu cīņām Doņeckas teritorijā. Tanki ielās ieņēmuši kaujas pozīcijas. Tāpat pamanītas zenītiekārtas," raksta vietne.

"Kaut kam gatavojamies, runā, ka uzbrukums, tikai nav skaidrs, kam un kur," vietne citē ierakstus sociālajos tīklos. "Tāds iespaids, ka tiek gatavota grandioza provokācija. Atcerēsimies tankus, uz kuriem "rašisti" zīmēja Ukrainas atpazīšanas zīmes," raksta kāds cits iedzīvotājs.

Kaujinieki aicinot tuvākās apkārtnes iedzīvotājus doties prom, bet organizēta evakuācija nenotiekot. Mājās braukt ieteikts arī cilvēkiem, kuri atrodas darbavietās šajā rajonā.

Aizvadītā nakts Doņeckā nav bijusi mierīga - sākot no vieniem naktī vairākos rajonos bijuši dzirdami artilērijas šāvieni, atsaucoties uz pilsētas mēriju, ziņo aģentūra UNIAN.

Vēstīts, ka ceturtdien par uzbrukuma sākumu un plāniem ieņemt vairākas Ukrainas pilsētas paziņoja pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" premjers Aleksandrs Zaharčenko.

Galvenās kaujas Ukrainā pēdējā laikā norisinās pie Doņeckas lidostas, kuru nedēļām ilgi mēģina ieņemt prokrieviskie kaujinieki. Par Doņeckas lidostas nozīmīgumu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!