Foto: AFP/Scanpix

Taizemes policija un armija gatavojas īpašiem drošības pasākumiem piektdien trijās valsts dienvidu provincēs, pēc tam, kad izplatītas draudu skrejlapas izrēķināties ar cilvēkiem, kuri, ”pārkāpjot islāma tradīcijas”, strādā piektdienās, atsaucoties uz amatpersonu paziņojumu, vēsta aģentūra ”RIA Novosti”.

Drošības iestādes pastiprināti apsargās uzņēmumus, kuri strādās piektdien. Līdzīgi draudi jau saņemti pagājušajā nedēļā. Tad daudzi veikali un biroji izlēma nestrādāt. Šoreiz varas iestādes sola iespēju robežās aizsargāt tos uzņēmumus, kuri piektdien vēlas strādāt, stāsta amatpersonas.

Ceturtdien speciālu paziņojumu, kurā skaidrots, ka islāms neaizliedz darbu piektdienās, izplatījis Taizemes islāma kopienu līderis un Karaliskais padomnieks musulmaņu jautājumos Aziza Phithakhumphona.

”Allahs nesaka, ka piektdienās nedrīkst strādāt. Visuvarenais atbalsta darbu, ar kuru cilvēks nodrošina pārtiku sev un savai ģimenei, jebkurā nedēļas dienā. Nedrīkst darbu piektdienās nostādīt augstāk par piektdienas lūgšanām, lūk, kur ir piektdienas darba ierobežojumu būtība,” teikts vietējo mediji izplatītajā garīgā līdera paziņojumā.

Garīdznieks arī norāda, ka draudi, lai piespiestu cilvēkus atteikties no darba piektdienās, ir ticīgo tiesību pārkāpums un ir pretrunā ar islāmu.

Draudu izplatīti Taizemes trijās galējās dienvidu provincēs, kur kopš 2004. gada notiek separātistu kaujinieku un valdības spēku sadursmes. Astoņos konflikta gados gājuši bojā aptuveni pieci ar pusi tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!