Prokrieviskie kaujinieki Ukrainas austrumos pirmo reizi kaujā izmantojuši smago ugunsmetāja sistēmu "Buratino", atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) štāba paziņojumu, ziņo aģentūra UNIAN.

"Vakar vakarā nelikumīgie bruņotie grupējumi pirmo reizi bruņotā konflikta laikā pielietoja 220 milimetru smago ugunsmetēja zalvju uguns sistēmu TOS-1 "Buratino", atklājot uguni pa apdzīvotās vietas Veseles apkārtni," paziņoja ATO štāba preses virsnieks Leonīds Matjuhins.

Video: Sistēma TOS-1A

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit

Vesele atrodas Doņeckas nomalē pie pašas lidostas, kurā jau mēnešiem notiek Ukrainas karavīru un prokrievisko kaujinieku cīņas.

TOS-1 "Buratino" (TOC-1 "Буратино") ir 20. gadsimta septiņdesmitajos gados Padomju Savienībā izstrādāta smagā zalvju uguns ugunsmetēja sistēma, kas uzmontēta uz tanka T-72 bāzes. Pirmo reizi sistēma kaujā izmantota Padomju–afgāņu karā.

Ierocis paredzēts viegli bruņotas tehnikas neitralizēšanai, būvju sagraušanai un aizdedzināšanai, kā arī pretinieka dzīvā spēka iznīcināšanai.

Sistēma sastāv no kaujas mašīnas ar šaušanas iekārtu un divām transporta–lādēšanas mašīnām, kas pielādē, izlādē un transportē raķetes. Arī šīs mašīnas veidotas uz tanka T-72 bāzes. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!