Naktī uz piektdienu aptuveni desmit kaujinieki uzbrukuši Krievijas Kabardas-Balkārijas Republikas galvaspilsētai Naļčikai, ziņo mediji.

Uzbrucēji ar granātām apmētājuši vietējo Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) ēku un vairāki milicijas iecirkņi apšaudīti ar automātiskajiem ieročiem, taču ziņas par cietušajiem nav saņemtas.

Reaģējot uz uzbrukumu, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs naktī sazinājies ar FDD priekšnieku Aleksandru Bortņikovu, vēsta Kremlis.

Notikušā izmeklēšanas vadību personīgi uzņēmies Aleksandrs Hlopoņins, prezidenta pilnvarotais Ziemeļkaukāza federālajā apgabalā.

Kabardas-Balkārijā atrodas Krievijā iecienīti slēpošanas kūrorti, un līdz šim gadam tai pamatā bija izdevies izvairīties no islāmistu kaujinieku vardarbīgajiem uzbrukumiem, kas pārņēmuši kaimiņos esošo Ingušiju un Dagestānu.

Taču pēc 18.februāra Kabardas-Balkārijas sniegotās kalnu nogāzes kļuvušas tukšas. Todien divi maskās tērpti bruņoti cilvēki apturēja tūristu mikroautobusu un atklāja uguni, nogalinot trīs cilvēkus, bet pārējie trīs pasažieri guva ievainojumus.

Dažas stundas vēlāk vienā no Elbrusa kalna kūrortiem tika uzspridzināts slēpotāju pacēlājs. Šajā uzbrukumā cietušo gan nebija.

Paziņojumā, kas tika ievietots interneta vietnē "Islamdin.com", kuru izmanto kaujinieku grupējums "Kaukāza emirāts", teikts, ka tūristi nogalināti tāpēc, ka viņi "iebraukuši karadarbības zonā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!