Foto: AFP/Scanpix
Krievija uz Donbasu sūta ne tikai karavīrus, bet arī lauksaimniekus un pašpasludinātajā "Luhanskas Tautas republikā" jau tiek novākta raža, "Facebook" vēsta grupas "Informatīvā pretošanās" koordinators Dmitro Timčuks.

"No Krievijas uz rajoniem, kurus kontrolē "Doņeckas Tautas republika" un "Luhanskas Tautas republika", tiek pārsūtīta lauksaimniecības tehnika. Lauksaimniecības tehnikas pārsūtīšana konstatēta Amvrosijevkā, Krasnodonā un Roveņkos. Luhanskas okupētajos dienvidu rajonos tiek novākta raža, fiksēta Krievijas speciālistu klātbūtne," vēsta Timčuks.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Savukārt vēlāk Krievija ieviesa pārtikas produktu importa embargo pret valstīm, kas tai noteikušas sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!