Foto: Reuters/Scanpix
Viens no Ukrainā karojošo prokrievisko kaujinieku līderiem Igors Girkins jeb Strelkovs ir atzinis, ka kaujinieku skaits Doņeckā ir nepietiekams un ka tiks veidota apmaksāta algotņu armija, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

No Slovjanskas atkāpušos spēku komandieris Doņeckas televīzijas ēterā skaidroja, ka Doņecka nav gatava karam ar Ukrainas armiju un ir problēmas ar apgādi, un aizmugures daļām.

Katru dienu tiek strādāts pie tā, lai pilsēta būtu gatava kaujai no nocietinājumu viedokļa, skaidro Girkins. "Miljonu pilsētai kaujinieku ir ļoti maz," atzīmē komandieris.

Viņš norāda, ka ir nepieciešami astoņi līdz desmit tūkstoši cilvēku, kuri vai nu "atnāktu paši, vai tiktu iesaukti". "Doņeckas Tautas Republikā" plānots veidot algotņu armiju, kurā par dienestu maksās piecus līdz astoņus tūkstošus grivnu (314 - 502 eiro) mēnesī, atklāj Girkins.

"Mēs plānojam no jūlija ieviest samaksu. Tas ir, mēs veidosim profesionālu armiju," norādīja par Strelkovu sauktais separātists.

Tikmēr iedzīvotāji Doņeckā dzīvo mierīgu dzīvi un netic, ka Kijeva varētu atklāt artilērijas uguni vai sākt gaisa triecienus pa dzīvojamajiem rajoniem, pastāstīja Girkins.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki nedēļas nogalē guva lielākos panākumus vairākus mēnešus ilgstošās pretterorisma operācijas laikā, pārņemot prokrievisko kaujinieku bastionu Slovjansku un citas apkārtnes apdzīvotās vietas.

Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku. Milzīga tehnikas kolonna izlauzās no Slovjanskas. Kā apgalvo Ukrainas aizsardzības ministrs, neviens kaujiniekiem nav ļāvis aizbēgt tāpat vien un kolonnas kodols esot iznīcināts.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!