Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kaujinieki piektdien uzbrukuši Ķīnas konsulātam Pakistānas ostas pilsētā Karāči, nogalinot divus policistus un apsargu, ziņo amatpersonas.

Kaujinieki mēģinājuši iekļūt konsulātā, taču viņu kontrolpunktā apturējuši apsargi, pavēstīja vietējā policijas amatpersona. Izcēlusies apšaude, kurā nogalināti divi policisti un privātas apsardzes kompānijas apsargs, kā arī visi trīs uzbrucēji.

"Situācija šobrīd tiek kontrolēta, (..) visi uzbrucēji ir beigti," reportieriem pie konsulāta kompleksa pavēstīja Karāči policijas priekšnieks Amīrs Šeihs. "Šobrīd mēs veicam tīrīšanas operāciju."

Viņš piebilda, ka uzbrukumā neviens no konsulāta darbiniekiem nav cietis. Sociālajos medijos izliktajos attēlos redzams, kā no uzbrukuma vietas paceļas dūmi.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies separātistu grupējums no Pakistānas dienvidrietumu provinces Beludžistānas, kur Ķīna veic ievērojamas investīcijas. "Mēs veicām šo uzbrukumu un mūsu darbība turpinās," aģentūrai AFP pavēstīja Beludžistānas Atbrīvošanas armijas pārstāvis.

Pakistānas lielākajā pilsētā Karāči gadiem ilgi valdījusi politiskā, etniskā un reliģiskā vardarbība, taču drošības spēkiem pēdējos gados to izdevies mazināt, lai arī atsevišķi uzbrukumi joprojām notiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!