Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Gandrīz 400 ieslodzītie izbēguši Pakistānas ziemeļrietumos svētdienas rītā pēc tam, kad cietumam uzbruka vairāk nekā 150 ar ieročiem un raķešgranātām bruņoti islāmistu kaujinieki, paziņoja augsta ranga policijas amatpersonas.

No cietuma Afganistānas robežas tuvumā esošajā Haiberas-Pahtunhvas provinces Bannu pilsētā izbēga 384 no 944 ieslodzītajiem, kas tobrīd atradās cietumā.

Kāda policijas amatpersona atklāja, ka viens no ieslodzītajiem - Adnans Rašēds - bija uz nāvi notiesāts par mēģinājumu noslepkavot bijušo valsts prezidentu Pervezu Mušarrafu.

"Viņš izplānoja vienu no uzbrukumiem Mušarrafam. Šie cilvēki ieradās pakaļ viņam un paņēma sev līdzi vēl 383 cilvēkus," teica kāda amatpersona, nevēloties publiskot savu vārdu.

Pakistānas ar starptautisko teroristu organizāciju "Al Qaeda" saistītais islāmistu kaujinieku grupējums "Tehreek-e-Taleban Pakistan" (TTP) paziņoja, ka tā kaujinieki ir rīkojuši uzbrukumu, kas izraisīja nekārtības, kurās vairāki cilvēki ievainoti.

"Mēs uzbrukām Bannu cietumam un atbrīvojām savus īpašos biedrus," aģentūrai AFP teica TTP pārstāvis Ehsanullāhs Ehsans. "Dažu dienu laikā, kad viņi visi būs sasnieguši savus galamērķus, mēs sniegsim plašāku informāciju par viņiem. Pašlaik nevaru atklāt precīzu skaitu," viņš klāstīja.

Policijas un izlūkošanas dienestu amatpersonas gan uzsvēra, ka tikai daži no izbēgušajiem ieslodzītajiem bija kaujinieki, bet vismaz bija 20 bīstami noziedznieki.

Uzbrukums ilga apmēram divas stundas, kura laikā kaujinieki automašīnās un pikapos, šaujot un metot raķešgranātas, atbrīvoja sev ceļu pie cietumniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!