Foto: AFP/Scanpix

Kaujinieku uzbrukumā viesnīcai Mali nogalināti 12 cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Nogalināto vidū ir četri ANO līgumdarbinieki.

Uzbrukums viesnīcai valsts vidienes pilsētā Sevarē notika piektdien, bet sestdien viesnīcu ieņēma valdības spēki. Pēc neoficiālām ziņām, valdības spēkus atbalstījusi ārzemju specvienība.

"Pavisam ir 12 bojāgājušo," aģentūrai AFP teica Mali bruņoto spēku virsnieks. Viņš sacīja, ka bojāgājušie ir pieci teroristi, pieci karavīri un divi baltās rases pārstāvji.

ANO misija Mali MINUSMA pavēstīja, ka bojāgājušo vidū ir divi Ukrainas, viens Nepālas un viens Dienvidāfrikas pilsonis, kā arī autovadītājs Mali pilsonis, kurš strādājis uzņēmumā, kuram bijis līgums ar MINUSMA par pakalpojumu sniegšanu.

Vēl četri ANO līgumdarbinieki - divi Dienvidāfrikas Republikas, viens Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kas atradās viesnīcā, palikuši dzīvi, jo uzbrucēji viņus nav pamanījuši.

"Uzbrucēji nepamanīja viņu klātbūtni viesnīcā, un MINUSMA uzbrukuma laikā un līdz tā beigām uzturēja ar viņiem pastāvīgus sakarus," paziņoja MINUSMA.

ANO misija informēja, ka vispirms kaujinieki uzbrukuši kādam militāram objektam, taču, sastopot Mali valdības spēku pretestību, viņi ieņēmuši viesnīcu "Byblos".

Netiek ziņots, kas bija uzbrucēji, taču Mali aktīvi darbojas islāmistu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!