Foto: Kadrs no video

Pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) pusē karojoši kaujinieki no komandiera "Mežonīgais" grupas ieradušies Doņeckā, lai pieprasītu separātistu "Doņeckas Tautas Republikai" (DTR) izdot viņiem kādu prokrievisko karotāju, kurš esot nogalinājis čečenu, liecina internetā publicēts video.

Videouzruna filmēta Doņeckas Ļeņina laukumā, norāda telekanāls TSN.


Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Ierakstā kaukāzieša izskata vienības komandieris paskaidro, ka aizvakar Doņeckā nogalināts čečens. Vīri ieradušie pēc vainīgā, lai sodītu viņu ar nāvi. "Viņam nav cita soda, kā tikai nāvessods," uzsver komandieris, piebilstot, ka sodu viņi izpildīs paši.

Vīrietis norāda, ka viņa vienībā ir gan krievi, gan armēņi, gruzīni, čečeni, inguši, abhāzieši, ukraiņi un dagestānieši. Viņus atbalstīšot vēl 200 "brāļi", ja DTR atteiksies izdot slepkavu. Uzrunu kaujinieki noslēdz ar musulmaņu saucieniem - "Allahu Akbar".

Pēc tam ierakstā redzama karotāju autokolonna, kuras priekšgalā ir melns "Mercedes Benz" un "Toyota Land Crusier".

"Neko jūs neizdarīsiet. Mēs esam uz jūsu zemes, kā jūs to sakāt, niecības. Bet patiesībā mēs esam uz savas zemes," sižeta beigās papildina kaukāziešu komandieris.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek valdības spēku cīņas pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kas pārņēmuši varu teritorijās Luhanskas un Doņeckas apgabalos

Kijeva un Rietumi konflikta kuršanā apsūdz Maskavu, norādot, ka tā apbruņo kaujiniekus un sūta uz Ukrainu savus karavīrus. Maskava šīs apsūdzības noliedz un uzstāj, ka visi no Krievijas Ukrainā iebraukušie karotāji ir brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!