Foto: Reuters/Scanpix

Kauņas policija trešdien aizturējusi vīrieti, kas tiek turēts aizdomās, ka izteicis viltus brīdinājumu par Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnā ievietotu spridzekli.

24 gadus vecais vīrietis aizturēts Kauņas rajona Domeikavas pašvaldībā.

Kā ziņots, pēc nepatiesā brīdinājuma saņemšanas reisa lidmašīna, kas no Kauņas bija ceļā uz Londonas Lūtonas lidostu, tika novirzīta uz Lielbritānijas galvaspilsētas Stenstedas lidostu un to pavadīja Lielbritānijas iznīcinātāji.

Pēc Lietuvas policijas sniegtās informācijas, uz policiju plkst. 6.21 piezvanījis vīrietis, kurš apgalvojis, ka lidmašīnā, kam plkst. 7 jāizlido no Kauņas uz Lūtonu, ievietots spridzeklis.

Policija kopā ar apkalpi lidmašīnu pārbaudīja, taču nekas aizdomīgs netika atrasts, tāpēc tika nolemts atļaut lidmašīnai doties ceļā.

Taču, kad "Ryanair" lidmašīna ielidoja Lielbritānijas gaisa telpā, gaisā pacēlās divi britu gaisa spēku iznīcinātāji "Typhoon" un lidmašīna tika novirzīta uz Stenstedu. Lidmašīna tur nolaidās bez problēmām, bet, kā norādīja Eseksas grāfistes policijas pārstāvji, Stenstedā uz desmit minūtēm tika aizturēti visi reisi.

Lielbritānijas policija pauda viedokli, ka lidmašīnai izteikti viltus draudi un šis incidents nav saistīts ar terorismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!