Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas parlamentā pieņemts strīdīgs likumprojekts, kas dod valdībai lielāku kontroli tiesnešu iecelšanā. Likuma pieņemšana bija tik vētraina, ka neizpalika arī dūru vicināšana, vēsta raidsabiedrība BBC.

Strīdi par likumprojektu bija tik asi, ka parlamentā izcēlās kautiņš, kas noslēdzās ar salauztu degunu un lauztiem pirkstiem. Cīņā cieta viens opozīcijas partijas deputāts, kuram lauzts deguns, bet vadošās partijas deputātam – pirksti. Abi deputāti hospitalizēti.

Likumprojekts pieņemts pēc 20 stundas garām debatēm. Opozīcijas deputāti uzskatīja, ka šī likumprojekta patiesais mērķis ir traucēt korupcijas skandāla izmeklēšanai, kuru saista ar Turcijas premjeru Redžepu Tajipu Erdoganu.

Premjers uzskata, ka aiz korupcijas skandāla stāv viņa oponenti un savu saistību noliedz.

Jau iepriekš Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans apsolījis "salauzt rokas" saviem oponentiem un paziņojis, ka valsts saskārusies ar "tumšu spēku sazvērestību", kas vēlas Turciju "saraut gabalos".

Viņš arī nosaucis par spiegiem un nodevējiem tos, kuri iniciējuši arestus un turku ierēdņu, kā arī divu ministru dēlu aizturēšanas.

Iepriekš Turcijas policija Stambulā tika īstenota vērienīga operācija, lietā, kurā tiek izmeklēta korupcija. Šīs operācijas laikā tika aizturēti vairāk nekā 20 cilvēki.

Tad arī tika aizturēti iekšlietu un ekonomikas ministru dēli. Vides ministra dēls gan tika aizturēts, bet viņam apsūdzība netika uzrādīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!