Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai ierobežotu "Covid-19" izplatību, Kazahstānas divās lielākajās pilsētās - Almati un Nursultanā - no ceturtdienas stāsies spēkā stingri ierobežojumi, tostarp patrulēšanā un dezinficēšanā tiks iesaistīta armija, paziņojušas amatpersonas.

Varasiestādes Almati, kas ar aptuveni 1,8 miljoniem cilvēku ir Kazahstānas lielākā pilsēta, paziņojušas, ka personām, kas nav pilsētas iedzīvotāji, ir trīs dienas, lai atstātu Almati.

"Izbraukšana un iebraukšana pilsētā tiks aizliegta," šodien žurnālistiem pavēstīja mēra vietnieks, piebilstot, ka Almati iedzīvotājiem būs 72 stundas laika, lai atgrieztos, ja viņi ir izbraukuši.

"Mēs aicinām iedzīvotājus saglabāt mieru un, ja iespējams, nepamest savas mājas," sacīja Almati mēra vietnieks.

Stingri ierobežojumi no ceturtdienas stāsies spēkā arī galvaspilsētā Nursultanā, tostarp tiks bloķēti ceļi, kas ved uz pilsētu.

Nursultanā dzīvo aptuveni miljons cilvēku.

Satiksme starp pilsētām tiks apturēta, un karavīri palīdzēs patrulēt un veikt dezinfekciju Almati un Nursultanā, sacīja amatpersonas.

Kazahstānā līdz šim apstiprināti 36 inficēšanās gadījumi ar "Covid-19". Neviens nāves gadījums nav reģistrēts.

"Covid-19" pandēmijas dēļ Kazahstāna jau 15. martā izsludināja ārkārtējo stāvokli valstī un ir pieņēmusi vienus no stingrākajiem pasākumiem reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!