Foto: AP/Scanpix/LETA
Kazahstānā dzīvību sev laupījis ar bijušā prezidenta Nursultana Nazarbajeva ģimeni saistīta uzņēmuma "Operator ROP" rīkotājdirektors Ruslans Šamšijevs, atsaucoties uz policiju, ziņo portāls "Informburo,kz".

Firma "Operator ROP" dibināta 2015. gadā un to saista ar Nazarbajeva jaunāko meitu Aliju Nazarbajevu. Uzņēmums pelna, iekasējot utilizācijas nodevu, kas jāmaksā par norakstītām automašīnām, skaidro portāls "Currenttime".

Šamšijevs pašnāvību izdarījis ceturtdien savā darba kabinetā Astanā.

Iepriekš 26. janvāra rītā aizdomās par korupciju tika aizturēta "Operator ROP" vadītāja Medeta Kumargalijeva un ekoloģijas ministra vietnieks Ahmetžans Primkulovs.

Pēc janvāra sākumā Kazahstānā notikušajiem masveida protestiem un nekārtībām prezidents Kasims Žomarts Tokajevs pieprasīja pārtraukt "Operator ROP" darbību, kas "radot daudz jautājumu".

Kazahstānas valdība paziņoja, ka "Operator ROP" kopš 2016. gada utilizācijas nodevas maksājumos saņēmusi 15,8 miljonus dolāru.

19. janvārī uzņēmuma pilnvaras atkritumu apsaimniekošanā tika atņemtas, tās nododot valsts organizācijai.

Tokajevs kopš protestiem ir centies parādīt, ka ir pret nevienlīdzību sabiedrībā un par reformām. Vienlaikus amatus valstī ir zaudējušas vairākas ar bijušo prezidentu Nazarbajevu saistītas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!