Foto: Shutterstock

Kazahstānas galvaspilsētas Astanas iedzīvotāju ir pamatīgi pārbiedējis šausmīgs zobains mākonis, kas no kapsētas virzījies uz viņas māju, ziņoja Kazahstānas laikraksts "Ekspress K".

Laikraksta lasītāja, kas dzīvo Karaotkelas kapsētas tuvumā, pastāstīja tā redakcijai par šo savādo halucināciju.

Sieviete mājās svinēja savu dzimšanas dienu, kad pēkšņi dzīvoklī nodzisa gaisma.

"Mēs pa logu ieraudzījām, ka virs kapsētas izveidojās dīvains mākonis. Pēc tam tas palielinājās un virzījās tieši uz mana dzīvokļa logiem," stāstīja sieviete.

"Mākonis bija līdzīgs valim. Mēs kā apburti skatījāmies uz to. Pēc tam mākoņa centrā sāka veidoties milzīga rīkle ar asiem zobiem. Šis briesmonis aizsedza apvārsni. Es slikti atceros, kas bija pēc tam, jo es noģību," pastāstīja parādības aculieciniece.

Lasītāja ataicināja ekstrasensu, kurš paziņoja, ka šajā kapsētā apbedīti viņas senči, kas bijuši neapmierināti ar to, ka viņa lietojusi alkoholu kapsētas tuvumā.

Astanas pašvaldība pirms dažiem gadiem sarīkoja Karaotkelas kapsētas zinātniski pētniecisko ekspertīzi. Tur tika atrasti kapakmeņi kāda hana karavīriem, kas krituši Akmolas cietokšņa ieņemšanas laikā. Zinātnieki atšifrēja uzrakstu uz plāksnes, kur arābu rakstā bija iekalti 250 karavīru vārdi.

Apbedīšana šajā kapsētā ir veikta kopš 15. gadsimta, un tajā apbedīti vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Daži zinātnieki uzskata, ka Akmolas cietokšņa nosaukums, kas kazahu valodā nozīmē "Baltais kaps", cēlies no kādreiz šajā vietā esošas kapsētas nosaukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!