Kembridža atkal atzīta par labāko Lielbritānijas universitāti. Pēc laikraksta "Daily Telegraph" lūguma valsts augstskolas katru gadu novērtē pasniedzēji un zinātniskie līdzstrādnieki no citām universitātēm un vērā ņem apmācības kvalitāti, materiāli tehnisko bāzi, kā arī mācību iestādes vadības darba efektīvumu.
33 no 35 kategorijām Kembridžas universitāte ieguvusi maksimālo punktu skaitu (94,3 procenti). Tai seko Jorkas universitāte (87 procenti), Londonas Ekonomiskas skola (85,7 procenti) un Oksfordas universitāte (85,2 procenti).

Vadošās augstskolās vēlas mācīties aizvien vairāk cilvēku. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, pieteikumu skaits Oksfordā palielinājies par 18 procentiem, Jorkā un Notingemā (6.vieta) - par 17 procentiem, Londonas Ekonomikas skolā un Duremā (11.vieta) - par 16 procentiem, bet Kembridžā - par 15 procentiem.

Rangu tabulas pretējā galā atrodas bijušie politehniskie institūti, kas pirms 10 gadiem pārveidoti par universitātēm. Piemēram Ziemeļlondonas universitātē (85.vieta), kur 3 gadu pamatkursu var apgūt 9 gados, pēc 5 gadu apmācības 75 procenti studentu nespēja nokārtot izlaiduma eksāmenus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!