Svinīgā ceremonijā Nairobi pilsētā prezidents Mvai Kibaki paziņoja, ka atbrīvoto sarakstā ir tādi cietumnieki, kuri pastrādājuši sīkus noziegumus, vai arī kuri ir bijuši notiesāti ar cietumsodu līdz sešiem mēnešiem.

Prezidents Kibaki stājās amatā pirms diviem gadiem, solot apkarot korupciju un cīnīties ar Kenijas ekonomisko pagrimumu, informē BBC.

“Šodien man ir tas gods paziņot par 6 946 ieslodzīto atbrīvošanu,” prezidents paziņoja, uzrunājot tūkstošiem kenijiešu, kuri bija sapulcējušies uz svinīgo ceremoniju valsts galvaspilsētā.

“Esmu lepns par to, ka esmu kenijietis. Un es aicinu arī visus jūs būt lepniem par savu izcelsmi un darboties valsts interesēs, lai veicinātu mūsu kopīgo labklājību,” Kibaki piemetināja.

Runājot par jaunu konstitūciju, prezidents solīja, ka parlaments nodrošinās skaidras vadlīnijas tās ieviešanai.

“Man nav ne mazāko šaubu, ka tiks panākta vienošanās un parlaments izstrādās konstitūcijas projektu, kas tiks nodots Kenijas iedzīvotājiem, lūdzot tiem izteikt savu viedokli referendumā.”

Kibaki Nacionālā Varavīksnes koalīcija nāca pie varas ar solījumiem veikt izmaiņas konstitūcijā. Delegāti jau mēnešiem strādā pie šī izmaiņām, bet tās tā arī nav ieviestas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!