ASV senators Džons Kerijs, kurš būs Demokrātu partijas kandidāts 2.novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās, nosaucis karu Irākā par savas valsts sakāvi un norādījis, ka ir nepieciešamas lielas izmaiņas Vašingtonas politikā, lai likvidētu pašreizējās ASV administrācijas "kļūdas un nekompetenci".
Radiointervijā senators uzsvēra, ka "ASV augstprātība noved pie cieņas zuduma pret tām, kā arī to ietekmes zuduma pasaulē". Viņš norādīja, ka ASV nebija "uzvaras plāna Irākā un tagad amerikāņi par to maksā augstu cenu".

Kerijs norādīja, ka atbildības pēdas par Irākas gūstekņu pazemošanu "ved uz Balto namu" un ka ASV prezidentam Džordžam Bušam ir jāatzīst, ka "tieši viņš ir pieļāvis šādu rīcību".

Buša sāncensis gaidāmajās prezidenta vēlēšanās pieprasīja ASV aizsardzības ministra Donalda Ramsfelda atkāpšanos no amata un paziņoja, ka viņa uzvaras gadījumā par Pentagona vadītāju varētu kļūt, piemēram, Republikāņu partijas pārstāvis senators Džons Makeins, kurš tāpat kā Kerijs piedalījās Vjetnamas karā.

Pirmdien Bušs pauda savu atbalstu aizsardzības ministram Ramsfeldam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!