ASV senators Džons Kerijs trešdien uzrunā Bostonā paziņoja par savas kampaņas beigām cīņā par ASV prezidenta amatu, atzīstot, ka tagad ir skaidrs, ka "mēs nevaram uzvarēt šajās vēlēšanās".
Kerijs apsveica Bušu ar uzvaru vēlēšanās, paužot cerības, ka nākamajos četros gados ASV sabiedrība kļūs saliedētāka.

Viņš sacīja, ka runājis ar Bušu un viņa sievu Loru, apsveicot viņus ar uzvaru.

"Mums bija ļoti laba saruna, mēs runājām par sašķeltības briesmām mūsu valstī un izmisīgo nepieciešamību pēc vienotības, pēc kopīgas nostājas atrašanās un apvienošanās. Šodien es ceru, ka mēs varēsim uzsākt šo saliedēšanu," pavēstīja Kerijs.

"Es nepadotos šajā cīņā, ja būtu kādas iespējas, ka mēs varētu uzvarēt," emocionālā uzrunā Kerijs sacīja saviem atbalstītājiem.

"Nebūs pietiekoši daudz atlikušās balsis, lai mēs varētu uzvarēt Ohaio, un līdz ar to mēs nevaram uzvarēt vēlēšanās," atzina Kerijs, tomēr aicinot savus atbalstītājus "nezaudēt cerības".

Bušs telefona sarunā ar Keriju norādīja, ka demokrātu kandidāts ir bijis "apbrīnojams, spēcīgs pretinieks", kam vajadzētu būt lepnam ar savu vēlēšanu kampaņu.

Bušs savu uzvaras runu teiks Vašingtonā aptuveni desmitos pēc Latvijas laika.

Ar Ohaio elektoru balsīm Bušam ir 274 elektoru balsis - par četrām vairāk nekā vajadzīgs uzvarai. Kerijam ir 252 balsos.

Rezultāti vēl joprojām nav zināmi Ņūmeksikas Aiovas štatos, bet tie kopā veido 12 elektoru balsis un neizšķir vēlēšanu rezultātu.

Kerija publiskais paziņojums, atzīstot sakāvi nozīmē, ka demokrāti neuzsāks tiesāšanos par Ohaio štatu balsu pārskaitīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!