Foto: AFP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs paziņojis, ka trīs nedēļu laikā nogalināti vairāk nekā 600 "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieku, svētdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Ar šo paziņojumu Kerijs nācis klajā pēc sarunām Parīzē, kurās piedalījušies arī Eiropas līderi, lai runātu par Sīrijas konfliktu.

"Trīs nedēļu laikā nogalināti vairāk nekā 600 "Daesh" kaujinieku," sacīja Kerijs. Viņš arī uzsvēra, ka "Daesh" zaudējusi aptuveni 3000 kvadrātkilometru platības.

Jau vēstīts, ka ASV vadītā koalīcija cīņai pret džihādistu grupējumu "Daesh" veikusi pirmos gaisa triecienus pret šī grupējuma ķīmisko ieroču ražotnēm.

Daudzi veiksmīgi triecieni tika veikti, pamatojoties uz detalizētiem datiem, kurus sniedzis Suleimans Davūds al Bakars, pazīstams arī kā Abu Davūds, kuru februārī sagūstīja ASV īpašie spēki Irākā, sacīja Pentagona preses sekretārs Pīters Kuks.

Tāpat "Daesh" karavadonis Abu Omārs al Šišani jeb Čečens Omārs, kuru Pentagons dēvē par teroristu grupējuma kara ministru, visticamāk ir nogalināts tieši ASV uzlidojumā.

Šajā nedēļā plašu rezonansi ieguva Lielbritānijas ziņu telekanālam "Sky News" nopludināti dokumenti ar džihādistu grupējuma "Daesh" 22 tūkstošu dalībnieku vārdiem un citu informāciju par viņiem.

Tos bijušais "Daesh" dalībnieks, kas vīlies šajā grupējumā, nodevis "Sky News" šos dokumentus atmiņas kartē, kas tikusi nozagta grupējuma iekšējās drošības policijas vadītājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!