Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs ir vienojušies 20. janvārī Šveices pilsētā Cīrihē apspriest konfliktus Sīrijā un Ukrainā, ceturtdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Telefonsarunas laikā "Lavrovs un Kerijs vienojās 20. janvārī Cīrihē rīkot personīgu tikšanos", norādīja ministrija.

Viņi sarunā "turpināja izskatīt iespējas, ka atrisināt Sīrijas krīzi un konfliktu Ukrainā", informēja Krievijas Ārlietu ministrija.

Ministrija uzsvēra, ka Lavrovs un Kerijs ir vadījušies pēc ASV prezidenta Baraka Obamas un Krievijas prezidenta Vladimira Putina "instrukcijām" pēc tam, kad abu valstu līderi trešdien telefonsarunas laikā bija apsprieduši šos jautājumus.

Baltā nama preses sekretārs Džošs Ērnests pavēstīja, ka Obama un Putins apsprieda "pūles panākt politisko pāreju Sīrijā".

"Gan Savienotajām Valstīm, gan Krievijai ir personīgas intereses, lai tas notiktu," viņš piebilda.

ANO Drošības padome decembrī pieņēma rezolūciju par Sīrijas konflikta izbeigšanu, kurā gan netika skarts jautājums par Sīrijas prezidenta Basira al Asada turpmāko vietu kara plosītajā valstī.

Putins un Obama telefonsarunas laikā trešdien "nozīmīgu daļu sava laika veltīja, apspriežot nepieciešamību Krievijai ievērot Minskā uzņemtās saistības - pārtraukt savu atbalstu separātistiem, kuri šobrīd destabilizē Ukrainu", teica Ērnests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!