Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien apsprieduši krīzes Tuvajos Austrumos un Ukrainā, paziņojušas amatpersonas.

"Sekretārs Kerijs un ārlietu ministrs Lavrovs šodien telefoniski sazinājās. Viņi apsprieda situāciju Tuvajos Austrumos un Ukrainā," paziņoja Valsts departamenta amatpersona.

Kerijs un Lavrovs pēdējo reizi personīgi tikās 14.decembrī Itālijā, kur vairāk nekā trīs stundas apsprieda dažādus jautājumus, tostarp situāciju Ukrainā un Sīrijā.

Abu diplomātu starpā ir labas attiecības, neskatoties uz dažkārt valdošajām domstarpībām abu valstu starpā par virkni jautājumu, ieskaitot Ukrainu.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība , ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!