Foto: AFP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs Minhenē notiekošajā drošības konferencē svētdien tikās ar Irānas ārlietu ministru Mohamadu Džavadu Zarifu, lai apspriestos par Irānas kodolprogrammu.

"Valsts sekretārs Kerijs un ārlietu ministrs Zarifs šorīt tikās ārpus Minhenes drošības konferences dienaskārtības," paziņoja ASV Valsts departaments.

Divpusējā tikšanās notikusi laikā, kad pasaules lielvaras gatavojas nākošajai sarunu kārtai par Teherānas kodolprogrammu.

Puses vienojušās, ka nākamās starptautiskās sarunas par Irānas kodolprogrammu notiks 18.februārī Vīnē. Sarunā piedalīsies Irāna un tā dēvētā valstu grupa E3+3, kurā ietilpst ANO Drošības padomes pastāvīgās dalībvalstis un Vācija.

Starptautiskajās sarunās novembrī lielvaru un Irānas starpā tika noslēgta sākotnējā vienošanās, kas paredz Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret starptautisko sankciju mazināšanu.

Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra janvārī apstiprināja, ka Teherāna pildījusi savas sākotnējās saistības, ļaujot starptautiskajiem inspektoriem apmeklēt kodolobjektus un samazinot urāna bagātināšanu.

Atbilstoši Eiropas Savienība un ASV no 20.janvāra sāka atcelt sankcijas, paverot ceļu nākamajam sarunu posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!