Ukrainas galvaspilsētā demontēts piemineklis – Kijevas un Maskavas draudzības zīme, kas skvērā Maršala Jakubovska ielā uzstādīts 2001. gadā, vēsta portāls "Currenttime".

"Draudzības nav. Viss, aizmirstiet. Un pat nesapņojiet par to. Un piemineklis šai draudzībai arī vairs nav," sociālajā tīklā "Facebook" raksta pilsētas padomes deputāte Alina Mihailova.

Lēmumu demontēt pieminekli pilsētas vadība pieņēma 8. jūlijā. Pašlaik objekts glabājas Golosejevskas rajona reģionālajā valsts administrācijā un paredzēts, ka tas kļūs par topošā totalitārisma muzeja eksponātu.

Mihailova norāda, ka Golosejevskas rajona apstādījumu uzturētājam uzdots veikt visu ar valsti-agresoru saistīto piemiņas zīmju auditu Kijevā, lai izlemtu, ko ar tām darīt.

2001. gadā, kad tika atklāts piemineklis Maskavas un Kijevas draudzībai, Golosejevskas rajonu sauca par Maskavas rajonu. 2015. gadā piemineklis apķēpāts ar dzelteni zilām krāsām.

Ukrainas un Krievijas attiecības ir sarežģītas kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un uzsāka karadarbību Donbasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!