Foto: AP/Scanpix

Kopš Krimas un Donbasa konfliktu sākuma dzīvību zaudējuši 1915 Ukrainas Bruņoto spēku karavīri, pirmdien paziņoja Ģenerālštāba Galvenās personāla pārvaldes priekšnieks Ihors Vorončenko.

"Kopš pretterorisma operācijas sākuma un Krimas okupācijas sākuma mūsu zaudējumi ir 1915 cilvēki, no tiem kaujās - 1757. Sanitārie zaudējumi - 7053 cilvēki, no tiem kaujās - 5747 cilvēki," sacīja Vorončenko.

Par bezvēsts pazudušiem šobrīd tiek uzskatīts 271 Bruņoto spēku karavīrs, viņš piebilda. "Diemžēl šodien 76 karavīri atrodas gūstā."

ANO iepriekš paziņoja, ka kopš 2014. gada aprīļa vidus konflikta gaitā Donbasā dzīvību zaudējuši teju 8000 cilvēku. Ievainojumus guvuši 18 000 cilvēku.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!