Foto: AFP/Scanpix

Krievija palielina savu militāro klātbūtni Ukrainas austrumos un pierobežas reģionos, nosūtot papildu vienības un tehniku, vēsta aģentūra UNIAN, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) preses centra paziņojumu.

Krievija palielina savus spēkus Doņecakas un Luhankas apgabalos, saistībā ar ciestajiem dzīvā spēka un tehnikas zaudējumiem, preses konferencē Kijevā paziņoja ATO runasvīrs Andrijs Lisenko.

"Tā Luhanskas rajonā fiksēta ievērojama skaita Krievijas karavīru bez atpazīšanas zīmēm parādīšanās. Krasnodonas pilsētā parādījušies aptuveni 60 tanki, vairāk nekā 50 BMP [kājnieku kaujas mašīnas] un BTR [bruņutransportieri], kā arī aptuveni 100 TBM "Tigr" ["Тигр"]," paziņoja Lisenko.

"Horļivkas pilsētā notiek DTR bandgrupējumu kaujinieku nomaiņa pret Krievijas Federācijas Bruņoto spēku vienībām. Torezas un Šahtarskas rajonā sakoncentrēti aptuveni 100 Krievijas Bruņoto spēku tanki. Tas viss liecina par rupju Minskas vienošanās pārkāpumu un militārās agresijas pret Ukrainu turpināšanu no Krievijas puses," uzsvēra Lisenko.

Tikmēr Ukrainas prezidents Petro Porošenko intervijā Šveices laikrakstam "Neue Zuricher Zeitung" pastāstījis, ka saskaņā ar izlūkdienestu datiem Ukrainā atrodas astoņi līdz deviņi ar pusi tūkstoši Krievijas karavīru, ziņo UNIAN.

Porošenko arī atklājis, ka neuzticas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "Ja jūs man jautājat, vai es uzticos Putinam, tad mana atbilde ir "nē". Ja jūs man jautājat, vai es uzticos Eiropas Savienībai (ES), tad mana atbilde ir "jā"," teicis Porošenko.

Vēstīts, ka pēdējās dienās būtiski saasinājusies situācijas karadarbības zonā Ukrainas austrumos. Tiek ziņots par artilērijas apšaudēm. Smagas kaujas norisinās Doņeckas lidostas apkārtnē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!