Foto: Reuters/Scanpix
Apcietinājumā esošās Ukrainas ekspremjeres Jūlijas Timošenko atbalstītāji valsts galvaspilsētas centrā iesaistījušies sadursmēs ar milicijas darbiniekiem, trešdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Milicija aizšķērsoja ceļu protesta gājienam, pamatojot to ar tiesas noteikto aizliegumu Ukrainas neatkarības dienā rīkot demonstrācijas Kijevas centrā.

Timošenko piekritējiem izdevās izlauzties caur pirmo miliču ierindu, bet viņi apstājās otrā ešelona priekšā, kuru veidoja specvienības "Berkut" kaujinieki. Likumsargi tika apmētāti ar akmeņiem un pudelēm. Milicijai tika atsūtīti papildspēki, pūļa ceļā novietoja automašīnas.

Pūlis skandēja "Kauns, kauns!" un atsevišķas demonstrantu grupas mēģināja pārvarēt priekšā novietotās metāla barjeras, un iesaistījās kautiņos ar "Berkut" pārstāvjiem.

Pie milicijas darbiniekiem vērsušies vairāki Ukrainas parlamenta deputāti, lūdzot demonstrantiem ļaut nokļūt Kreščatika laukumā, kas bijis viņu gājiena galamērķis.

Kā ziņots, Timošenko, kas tiek tiesāta saistībā ar apsūdzībām par pilnvaru pārsniegšanu, 2009.gadā noslēdzot vienošanos par dabasgāzes piegādēm ar Krieviju, tika arestēta 5.augustā - pēc tam, kad savu pēcteci bija nodēvējusi par korumpantu un savā tvitera lapā vairākkārt publicējusi nievājošus komentārus par tiesnesi.

Prokuratūra uzskata, ka šī vienošanās valstij nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (92,40 miljonu latu) apmērā.

Ja tiesa atzīs politiķes vainu izvirzītajās apsūdzībās, viņai draud no septiņiem līdz pat desmit gadiem cietumsoda.

Pēc Timošenko aresta viņas atbalstītāji uzsāka sēdošo demonstrāciju Kijevas centrā. Bažas par procesa tiesiskumu izteikušas vairākas Rietumvalstu valdības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!