Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kijevā kāds policists, noformējot protokolu par ceļu satiksmes negadījumu, no automašīnas nozadzis 17 tūkstošus ASV dolāru (15,3 tūkstošus eiro), vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Kijevas prokuratūras sniegto informāciju.

"Atklājām policistu, kurš, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, nelikumīgi piesavinājās 17 tūkstošus ASV dolāru, kas piederēja pilsonim," teikts prokuratūras paziņojumā.

Prokuratūras apkopotā informācija liecina, ka 13. marta naktī vienas no Patruļpolicijas pārvaldes bataljona rotām komandieris, noformējot protokolu pēc ceļu satiksmes negadījuma Kijevā, veica avārijā iekļuvušas automašīnas apskati. "Izmantojot vadītāja bezpalīdzīgo stāvokli, policists paņēma naudu, kas atradās šīs automašīnas salonā," informēja prokuratūra.

Pēc tam pusi no šīs naudas viņš paturēja sev, bet otru pusi izdalīja savā pakļautībā esošajiem, no kuriem viens ziņoja par notikušo tiesībsargājošajām institūcijām.

Par notikušo sākta krimināllieta par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un zādzību.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā veikta kratīšana aizdomās turētās personas dzīvesvietā, kur atrasta daļa no nozagtās naudas. Kratīšanas laikā pie vieniem no patruļpolicijas darbiniekiem atrastas apmēram 900 dažāda kalibra patronas un ieroči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!