Foto: DELFI
Administratīvā apgabaltiesa apmierināja Kijevas valstsvīru prasību, aizliedzot galvaspilsētas centrā notiekošo protesta akciju pret jauno Nodokļu kodeksu, ziņo portāls "Delfi.ua".

Foto galerija

Tiesā portālu informēja, ka protestantiem likts pārtraukt mītiņu un izklīst. "Sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem ir jāatstāj pilsētas centrs," norāda tiesā.

Protesta akcijas sākumā mītiņotāji devās pie Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča administrācijas, taču pie uzņēmējiem neviens no prezidenta aparāta darbiniekiem neiznāca. Protesta akcijas rīkotājiem gan izdevās atdot prezidentam domāto uzņēmēju aicinājumu.

Vēlāk akcijas dalībnieki atgriezušies Kijevas centrā, Neatkarības laukumā, kurā uzsākta jau telšu pilsētiņas izveide.

Sākotnēji akcijā piedalījušies aptuveni 23 000 cilvēku, taču vēlāk savus parakstus pie akcijas rīkotājiem bija atstājuši jau vairāk nekā 64 000 uzņēmēju. Akcijas rīkotāji bija prognozējuši aptuveni 60 000 dalībniekus, taču tik lielu skaits protestētāju pārsteidzis.

Tiek prognozēts, ka vēlāk pēcpusdienā mītiņotāju skaits varētu vēl pieaugt, jo Ukrainas galvaspilsētas virzienā dodoties simtiem autobusu7 no citām pilsētām. Jau pirmdienas rītā milicija Kijevā nevēlējās ielaist 140 autobusus, kuros bija protestētāji, taču vēlāk ar parlamenta deputātu palīdzību šī problēma atrisināta.

Protesta akcijas rīkotāji Neatkarības laukumā neielaida vairākus milicijas autobusus un aicināja miličus pārnākt mītiņotāju pusē. Kā norādījuši vairāki laukumā esošie cilvēki, atmosfēra protesta vietā esot ļoti saspīlēta, taču pagaidām nekādas nekārtības nav notikušas.

Uzņēmēji aicina Janukoviču līdz vakaram sniegt savu vērtējumu par jauno Nodokļu kodeksu, kas uzņēmējiem ir neizdevīgs un kas arī izsaucis asas protestu akcijas. Užnēmēji aicina prezidentu neizsludināt strīdīgo likumu, ko jau ir pieņēmis Ukrainas parlaments.

Vēlāk notika protesta akcijas rīkotāju sanāksme, kurā nolemts, ka akcija ilgs, kamēr tiks apmierinātas prasības.

Pirmā protesta akcija Kijevā notika jau 17.novembrī, kad ielās izgāja aptuveni 30 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!