Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā taksometrā miris parlamenta deputāts Antons Poļakovs, kurš iepriekš mēģināja panākt ģenerālprokurora atbrīvošanu no amata, ziņo "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

33 gadus veco Poļakovu bezsamaņā uz taksometra aizmugurējā sēdekļa aizvadītajā naktī atraduši policijas darbinieki, kas apturēja taksometru par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Uz notikuma vietu izsaukta ātrā palīdzība, kas nav spējusi glābt vīrieša dzīvību un konstatēta viņa nāve.

Savukārt aģentūra UNIAN ziņo, ka piektdien ir zināmi autopsijas rezultāti – vīrietis miris no akūtas koronārās nepietiekamības sirds išēmiskās slimības dēļ. Iepriekš kāds avots Iekšlietu ministrijā medijam atklāja, ka tiek izskatīta saindēšanās vai saindēšanas versija.

Taksometra vadītājs liecinājis, ka deputātu uzņēmis automašīnā dažas minūtes pirms viņu apturēja policija. Pēc iekāpšanas auto viņam kļuvis slikti.

Poļakovs ievēlēts 2019. gada jūlijā no valdošās partijas "Sluha narodu" ("Tautas kalps"). Taču jau 2019. gada novembrī viņš no partijas izslēgts par neprecizētu "neētisku uzvedību".

Pats Poļakovs tolaik RFE/RL teica, ka izslēgšanas iemesls bija viņa iniciatīva vākt parakstus par neuzticības izteikšanu ģenerālprokuroram Ruslanam Rjabošapkam.

Vēlāk viņš pievienojās neatkarīgo likumdevēju parlamentārajai grupai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!