Foto: Reuters/Scanpix

Promaskavisko kaujinieku kontrolētajās Ukrainas austrumu teritorijās novērojama Krievijas karavīru skaita samazināšanās, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centru, vēsta aģentūra UNIAN.

"Krievijas karaspēka regulāro daļu vietā pašpasludinātās republikas cenšas radīt pašas savas spēka struktūras. Tāpēc kaujinieku līderi paziņoja par DTR ("Doņeckas Tautas Republika") iekšlietu karaspēka pulka "Doņecka 1" radīšanu," teikts paziņojumā.

Savukārt Militāri politisko pētījuma centra vadītājs Dmitrijs Timčuks informē, ka separātisti gatavojos karadarbībai aukstā laikā, liekot uzsvaru uz nelielu kaujinieku grupiņu izmantošanu. Kaujiniekiem gatavoties palīdzot "instruktori" no Krievijas specdienestiem, norādīja Timčuks.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) novembrī ziņoja, ka valsts austrumu reģionos atrodas 7500 Krievijas armijas karavīru. Arī NATO ir atzinusi, ka Ukrainā atrodas Krievijas karaspēks un kaujas tehnika. Tāpat novērota Krievijas karaspēka koncentrēšanās pie Ukrainas robežām.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!