Ukrainas galvaspilsētas Kijevas centrā ceturtdien nošauts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs, vēsta aģentūra UNIAN.

Voroņenkovs, kurš nesen ieguvis Ukrainas pilsonību un sniedzis liecības pret bijušo Ukrainas līderi Viktoru Janukoviču, sašauts mirklī, kad kopā ar apsargu nācis ārā no viesnīcas, ziņo portāls "Liga.net".

Voroņenkova apsargs atklājis pretuguni un ievainojis uzbrucēju, kurš, savukārt, ievainojis apsargu. Uzbrucējs ļoti smagā stāvoklī ar ievainojumu galvā nogādāts slimnīcā, kur vēlāk miris. Uzbrucējs bijis Ukrainas pilsonis, bet viņa identitāti policija neatklāj.

Foto: AP/Scanpix

Iekšlietu ministra vietnieks Antons Geraščenko paziņojis, ka tā, viņaprāt, bijusi pasūtīta politiskā slepkavība, lai iebiedētu visus tos Krievijas ierēdņus un deputātus, kas sadomātu bēgt no dzimtenes un atklāt informāciju, kā funkcionē Kremļa režīms.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka Voroņenkova slepkavība ir Krievijas veikts terorakts un ka notikušajam ir skaidrs Krievijas specdienestu raksturs. Voroņenkovs bija viens no galvenajiem Krievijas agresijas pret Ukrainu lietas lieciniekiem, uzsvēra Porošenko.

Pirms mēneša intervijā Voroņenkovs stāstīja, ka potenciālo uzbrukumu dēļ negrasās slēpties.

Cits bijušas Krievijas Valsts domes deputāts Iļja Ponomarjovs savā "Facebook" lapā ierakstījis, ka Voroņenkovs devies uz tikšanos ar viņu.

Voroņenkovs un viņa sieva - arī deputāte Marija Maksakova - Ukrainā ieradušies 2016. gada oktobrī. Abi ir ieguvuši Ukrainas pilsonību un dzimtenē atgriezties nav plānojuši.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Voroņenkovs paziņoja, ka Ukrainas Ģenerālprokuratūrā sniedzis liecības bijušā prezidenta Viktora Janukoviča lietā, kā arī pauda nožēlu par to, ka Krievijas Valsts domē balsoja par Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs gan norādīja, ka abi laulātie deputāti bijuši kvēli Krimas aneksijas atbalstītāji un Krievijas varas elitē iecienīti cilvēki, kas saistīti ar korupciju. Acīmredzot Voroņenkovs sastrīdējies ar saviem biznesa partneriem, kas nolēmuši viņa kriminālo rūpalu paņemt sev, tāpēc deputāts bijis spiests bēgt un kļūt par "Putina varas pretinieku", pieļauj Navaļnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!