Foto: Publicitātes foto
Kijevas tiesa piektdien noraidīja apelācijas prasību atbrīvot bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko no apcietinājuma.

Kā teikts Kijevas apelācijas tiesas spriedumā, nav juridiska pamatojuma izskatīt prasību par Timošenko atbrīvošanu.

"Nav juridiska pamatojuma pārskatīt šo spriedumu. Tiesa atzīst, ka apelācija ir nepieļaujama," sacīja tiesnese Olga Efimova. "Šo spriedumu nevar pārsūdzēt."

Uz to Timošenko atbalstītāji reaģēja ar izsaucieniem "kauns!", bet kāds parlamenta deputāts tiesnesei veltīja vārdus: "Noziedznieks tiesneša mantijā! Tirānu uz cietumu!"

Arī Timošenko advokāts Jurijs Suhovs apelācijas tiesas lēmumu uzskata par absurdu.

"Ukrainā nav tiesu sistēmas. Ir absurdi ielikt cietumā cilvēku, kuram pat nav tiesību pārsūdzēt šo lēmumu," viņš norāda.

Bijušās premjerministres un prezidenta amata kandidātes aizturēšanu jau nopēluši Ukrainas partneri Eiropas Savienībā (ES) un ASV.

Timošenko, kas tiek tiesāta saistībā ar apsūdzībām par pilnvaru pārsniegšanu, 2009.gadā noslēdzot vienošanos par dabasgāzes piegādēm ar Krieviju, tika arestēta 5.augustā - pēc tam, kad savu pēcteci bija nodēvējusi par korumpantu un savā tvitera lapā vairākkārt publicējusi nievājošus komentārus par tiesnesi.

Prokuratūra uzskata, ka šī vienošanās valstij nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (92,40 miljonu latu) apmērā.

Ja tiesa atzīs politiķes vainu izvirzītajās apsūdzībās, viņai draud no septiņiem līdz pat desmit gadiem cietumsoda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!