Kijevas Ļesnas tirgū piektdien aizturēti cilvēki, kuri tirgojuši zirgu gaļu, kas inficēta ar Sibīrijas mēri, informēja Ukrainas galvaspilsētas mērs Aleksandrs Omeļčenko.
Pēc viņa vārdiem, Kijevas apgabala Jagotinas rajona Červonu ciematā nozagti divi zirgi. Šajā apgabalā reģistrēts Sibīrijas mēra epidēmijas perēklis. Ar divu pazudušo zirgu aktīvu meklēšanu nodarbojās tiesību aizsardzību pārstāvji, ņemot vērā nelabvēlīgo epidemioloģisko situāciju šajā apdzīvotajā vietā.

Gaļas analīzes rezultāti liecināja, ka viens no dzīvniekiem bijis slims ar Sibīrijas mēri.

Omeļčenko par šo gadījumu uzdeva paziņot masu informācijas līdzekļiem, lai cilvēki, kuri bija paspējuši nopirkt gaļu Ļesnas tirgū, nelietotu to uzturā.

Mērs deva rīkojumu arī ātri ieviest kārtību Kijevas ielās ar nesankcionētajiem "zemes" gaļas tirgoņiem. Omeļčenko uzsvēra, ka pirmām kārtām tas ir tiesībsargājošo iestāžu uzdevums.

"Viņi ir pieraduši apgāzt vecu cilvēku grozus ar pārdošanai paredzētajiem dārzeņiem un augļiem, bet kādēļ viņi nenodarbojas ar cilvēkiem, kuri zog ciematos liellopus, zem krūmiem tos nokauj un pārdod gaļu Kijevas ielās," teica mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!