Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kijivas apgabalā pēc tā atbrīvošanas no Krievijas karaspēka ir atrasti vairāk nekā 900 civiliedzīvotāju līķi, kas pārsvarā ir nošauti, piektdien paziņoja policija.

Šis civilo upuru skaits kļuva zināms neilgi pēc tam, kad Krievijas Aizsardzības ministrija solīja pastiprināt raķešu triecienus Kijivai, atbildot uz Ukrainas it kā veiktiem uzbrukumiem Krievijas teritorijai. Tas notika pēc tam, kad Melnajā jūrā nogrima Krievijas Melnās jūras flotes flagmanis - raķešu kreiseris "Moskva", kuram bija trāpījušas divas Ukrainas pretkuģu raķetes.

Kijivas policijas priekšnieks Andrijs Nebitovs paziņoja, ka līķi bija atstāti ielās vai aprakti pagaidu apbedījumos. Saskaņā ar policijas datiem 95% ir miruši no šautām brūcēm.

"Mēs saprotam, ka [Krievijas] okupācijas laikā cilvēki vienkārši tika slepkavoti ielās," sacīja Nebitovs.

Viņš piebilda, ka katru dienu gruvešos un masu kapos tiek atrasti jauni līķi. Vislielākais atrasto līķu skaits ir Bučas pilsētā — vairāk nekā 350.

Bučā, kad tā bija Krievijas karaspēka kontrolē, līķus savāca un apraka komunālo pakalpojumu darbinieki. Krievijas karavīri "izsekoja" cilvēkus, kuri pauda stingrus proukrainiskus uzskatus, sacīja Nebitovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!