Latvijas vēstniecībai Maskavā izdevies panākt Latvijas iedzīvotājas - ķīlnieku krīzē cietušās Margaritas Dubinas izrakstīšanu no Maskavas 13.slimnīcas, BNS uzzināja Latvijas vēstniecībā Maskavā.
Lai gan ķīlnieku krīzē cietusī Latvijas ģimene vēlējās jau svētdien doties mājup, tas, diemžēl, nebija iespējams, jo tik ātri neizdevās noformēt visus nepieciešamos dokumentus, BNS uzzināja vēstniecībā.

Vēstniecībā arī uzsvēra, ka dokumentu noformēšana atkarīga ne tikai no Latvijas vēstniecības, bet arī no Krievijas puses, kas gatavos dokumentus Latvijas iedzīvotāju izbraukšanai.

Jau ziņots, ka tikai vienam no trim atbrīvotajiem Latvijas ķīlniekiem - Kirai Zeļcermanei dokumenti nav pazuduši. Viņas brālim Aleksandram pasi sestdien atņēmuši Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieki, kuri viņu uz laiku aizturējuši, noturot par čečenu kaujinieku. Atpakaļ dabūt pasi nav izdevies. Pazudusi arī Dubinas pase.

BNS jau ziņoja, ka sestdienas rītā pēc Maskavas teātra centra ēkas ieņemšanas atbrīvoti visi ķīlnieki, tai skaitā Latvijas iedzīvotāji Margarita Dubina (1948) un viņas bērni - Kira (1981) un Aleksandrs (1974) Zeļcermani. Dubina bija ievietota Maskavas 13.slimnīcā, jo saindējusies ar gāzi.

Čečenu kaujinieki sagrāba teātra centru mūzikla "Nord-Ost" izrādes laikā trešdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!