Foto: EPA/Scanpix/LETA

Drošības spēki nogalinājuši bruņoto vīrieti, kurš sevi dēvēja par "Daesh" piekritēju un Francijas dienvidos Karkasonā nogalināja vienu un Trebā lielveikalā nogalināja divus cilvēkus, kā arī vairākus ievainoja un saņēma gūstā, atsaucoties uz iekšlietu ministru Zerāru Kolumbu, ziņo "France 24".

Ķīlnieku sagrābējs esot 25 gadus vecs ieceļotājs no Marokas, kuru tiesībsargājošās iestādes iepriekš jau novērojušas. Saņemot ķīlniekus, viņš pieprasīja atbrīvot 2015. gada Parīzes terorakta galveno vaininieku Salahu Abdeslamu, medijam norādījis islāmistu ekstrēmistu eksperts Vasims Nāsrs.

Nogalinātais uzbrucējs sākotnēji tūristu iecienītajā Karkasonā nolaupījis auto, vienu cilvēku nogalinot, bet otru ievainojot. Pēc tam ar šo automašīnu viņš centies nobraukt divus žandarmus, kuri bija devušies skrējienā pa pilsētu. Viņš arī atklājis pa viņiem uguni, vienu no tiesībsargiem ievainojot, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo CNN.

Pēc šī uzbrukuma viņš devās Trebas pilsētu, kur lielveikalā "Super U" saņēma ķīlniekus, divus cilvēkus nogalinot. Uz notikuma vietu tika nosūtīta elites specvienība, iepriekš ziņoja BBC. Savukārt premjerministrs Eduārs Filips situāciju raksturoja kā nopietnu un atklāja, ka uz notikuma vietu nosūtīti arī simtiem policistu un apkārtne ir slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!