Foto: EPA/LETA
Ziemeļkorejas sestdien mirušā līdera Kima Čenira jaunākais dēls un amata mantinieks Kims Čenuns pirmdien tika oficiāli pasludināts par "dižo pēcteci".

"Korejas revolūcijas avangardā tagad stāv Kims Čenuns - revolucionārās čučhes lietas dižais pēctecis un mūsu partijas, armijas un tautas izcilais vadonis," vēstīja oficiālā Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA). Čučhe ir Ziemeļkorejas oficiālā ideoloģija, kas sludina valsts paļaušanos uz pašas spēkiem.

"Kima Čenuna vadība sniedz drošu garantiju, ka paaudžu gaitā tiks droši pabeigta revolucionārā čučhes lieta, kuru uzsāka Kims Irsens un kuru noveda līdz uzvarai Kims Čenirs," teikts KCNA paziņojumā.

Ziemeļkorejas komunistu režīma dibinātājs un pirmais vadītājs Kims Irsens tika dēvēts par "dižo vadoni". Viņa dēls Kims Čenirs, kurš kļuva par Ziemeļkorejas līderi pēc tēva nāves 1994.gadā, tika titulēts par "mīļoto vadītāju".

KCNA, pirmdien ziņojot par Kima Čenira nāvi, aicināja tautu sekot viņa dēlam un amata mantiniekam Kimam Čenunam, kurš ir aptuveni 28 gadus vecs. Kims Čenuns 2010.gada septembrī tika izraudzīts par nākamo valsts vadītāju, lai gan viņam ir mazs atbalsts armijā un nav nekādas militāras pieredzes.

"Visiem partijas biedriem, militārpersonām un sabiedrībai ir uzticami jāseko biedra Kima Čenuna vadībai, jāaizstāv un tālāk jānostiprina partijas, armijas un sabiedrības vienotā fronte," vēstīja KCNA.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!