Foto: Reuters/Scanpix
Tūkstošiem ziemeļkorejiešu pirmdien sēro par sava ilggadīgā līdera un vadoņa Kima Čenira nāvi, liecina Korejas Centrālās telegrāfa aģentūras izplatītie videokadri.

Video redzams, kā simtiem ļaužu pulcējas pie Kima Čenira pieminekļiem, kas atrodas pie universitātēm, skolām, rūpnīcām un pilsētu laukumos.

Organizētas ļaužu grupas izvietojušās rindās, cilvēki, galvas noliekuši raud. Pūlī ir gan sirmgalvji, gan bērni un jaunieši, studenti, militāristi un sievietes. Daudzi tur rokās sarkanus karogus un darbarīkus. Cilvēki ierodas pie pieminekļiem tieši no darba vietām.

Daudzi raud skaļā balsī, vīrieši un sievietes krīt ceļos.


Jau ziņots, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs mira sestdien 69 gadu vecumā, kad bija devies vizītē pa valsti un atradies vilcienā. Viņa nāves cēlonis bija "smags miokarda infarkts un sirdslēkme", un svētdien tika izdarīta līķa sekcija, paziņojs Ziemeļkorejas oficiālie mediji.

Par viņa pēcteci pasludināts jaunākais dēls un jau iepriekš par amata mantinieku izvēlētais Kims Čenuns, kurš ir aptuveni 28 gadus vecs. Kims Čenuns 2010.gada septembrī tika izraudzīts par nākamo valsts vadītāju, lai gan viņam ir mazs atbalsts armijā un nav nekādas militāras pieredzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!