Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tante Ko Jogsuka Dienvidkorejas tiesā iesniegusi prasību pret trim personām par viņas apmelošanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Čenuna tante vērsusies pret trim personām, kuras deviņdesmitajos gados aizbēgušas no Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju. Viņa apgalvo, ka šie cilvēki izplatījuši nepatiesus stāstos, par to, ka Jogsukai veikta plastiskā operācija un ka viņa ir slepens naudas uzkrājums.

Saskaņā ar BBC vēstīto, viņas advokāts norādījis, ka sieviete cer gūt 60 miljonu vonu (48 623 eiro) lielu kompensāciju.

Jongsukas advokāts skaidrojis, ka aizbēgušie ziemeļkorejieši piedalījušies kādā sarunu šovā, kurā stāstījuši, ka Jongsuka, pēc Kima Čenuna pusbrāļa padzīšanas no valsts, veikusi plastiskās operācijas, lai varētu nozust.

"Bēgļi, kuri bieži piedalās televīzijas raidījumos, nav tādā pozīcijā, lai zinātu precīzu informāciju par viņu, un tas, ko viņi saka, nav patiesība," paudis advokāts.

Jau vēstīts, ka Čenuna tante 1998. gadā aizbēga uz ASV, kur ieguva politisko patvērumu, atsaucoties uz Dienvidkorejas medijiem, vēsta laikraksts "South China Morning Post".

Ka Jogsuka no Ziemeļkorejas aizbēgusi laikā, kad bija nosūtīta uz Šveici rūpēties par savu māsasdēlu, kurš no 1996. līdz 2001. gadam tur mācījās starptautiskā skolā, Dienvidkorejas laikrakstam "JoongAng Daily" pastāstīja kāda bijusī augsta ranga izlūkošanas amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!