Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna māsa Kima Jočena piektdien norādīja, ka nesagaida, ka viņas brālis šogad tiksies ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, raksta portāls "Time".

Jočena, kuru uzskata par vienu no ietekmīgākajām politiķēm totalitārajā valstī, izteicās, ka Phenjanai šobrīd nav iemesla tikties ar ASV pārstāvjiem, ja Ziemeļkoreja no šīm sarunām neiegūst neko būtisku.

Kima māsa gan pilnībā neizslēdza vēl viena samita organizēšanu. "Joprojām var notikt pārsteigums, kas ir atkarīgs no divu [valstu] vadītāju spriedumiem un lēmumiem," teica Jočena. Viņa arī piebilda, ka samits ir vajadzīgs ASV, savukārt, raugoties no Ziemeļkorejas pozīcijām, abu valstu līderu tikšanās šobrīd būtu nepraktiska.

"Mēs gribētu uzsvērt, ka tas nenozīmē, ka denuklearizācija nav iespējama. Bet domājam, ka šajā brīdī tas nav iespējams, "skaidroja Jočena.

Kims un Tramps ir tikušies divos samitos - 2018. gadā Singapūrā un 2019. gadā Vjetnamā. Šobrīd abu valstu sarunas par Korejas pussalas denuklearizāciju ir iestrēgušas. Aizvadīto nedēļu laikā pieaudzis arī saspīlējums starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju. Phenjana cita starpā arī uzspridzinājusi abu Koreju sadarbības biroja ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!