Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paziņojis, ka valstij nākamgad jābūt gatavai "ļoti milzīgai cīņai", lai turpinātu gūt panākumus tādās jomās kā aizsardzība, lauksaimniecība un būvniecība, atsaucoties uz totalitārās valsts medijos ziņoto, raksta "Al Jazeera".

Kims trešdien šos komentārus izteica valdošās Strādnieku partijas politbiroja centrālās komitejas sanāksmē.

Ziemeļkorejas līderis norādīja, ka, lai gan valsts joprojām saskaras ar ekonomiskām grūtībām, partija ir guvusi panākumus, cenšoties sasniegt politikas mērķus un īstenot piecu gadu ekonomikas plānu, ko viņš atklāja šī gada sākumā, paziņoja Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

"Ir ļoti iepriecinoši, ka ir notikušas pozitīvās izmaiņas valsts kopējās lietās, tostarp politikā, ekonomikā, kultūrā un valsts aizsardzībā, par ko liecina stabilā valsts ekonomikas vadība un lielie panākumi lauksaimniecības un būvniecības nozarēs," sacīja Kims. "Nākamais gads būs nozīmīgs, jo mums ir jāveic tikpat liela cīņa kā šogad," viņš piebilda.

Kims ar savu plānu ir centies veicināt ekonomisko izaugsmi, taču ANO aģentūras ir paziņojušas, ka pārtikas un elektrības trūkums Ziemeļkorejā joprojām pastāv, un to vēl vairāk saasina sankcijas, kas noteiktas saistībā ar totalitārās valsts kodolprogrammu un raķešu programmām. Tāpat situāciju ietekmējusi Covid-19 pandēmija un dabas katastrofas.

Ziemeļkoreja oficiāli nav apstiprinājusi nevienu saslimšanas gadījumu ar jauno koronavīrusu, taču ir slēgusi robežas un noteikusi iekšzemes ceļošanas ierobežojumus un citus pasākumus, lai kontrolētu vai novērstu slimības uzliesmojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!