Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns aicināja amatpersonas risināt pārtikas piegādes jautājumus un uzsvēra klimata pārmaiņu radītos draudus, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Pagājušajā gadā taifūni smagi ietekmēja labības audzēšanu, savukārt sausuma nedēļas, pēc kurām sekoja spēcīgas lietavas, to ir sabojājušas arī šogad.

Kims sacīja, ka ir nepieciešami pasākumi, lai pārvarētu "neparastu klimatu", un lūdza arī ierēdņus novērst sausumu un plūdus. Viņa komentāri izskanēja uzrunā valdošās partijas Politbirojā ceturtdien.

Kims teicis, ka pēdējos gados klimata pārmaiņu "briesmas" ir kļuvušas "lielākas", piebilstot, ka ir jāveic "steidzami pasākumi".

Līdzās dabas katastrofu radītajiem postījumiem Ziemeļkorejas ekonomiku ir smagi skārušas starptautiskās sankcijas, kā arī robežu slēgšana un stingri ierobežojumi kuri ieviesti, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos.

Ziemeļkoreja oficiāli nav konstatējusi nevienu saslimšanas gadījumu ar jauno koroavīrusu, tomēr valstī ieviesti ārkārtīgi stingri ierobežojumi, lai novērstu potenciālu vīrusa izplatību. Šie ierobežojumi iekļāvuši arī robežu slēgšanu, kas savukārt būtiski samazinājis svarīgu preču importu no Ķīnas - Phenjanas galvenās politiskās un ekonomiskās atbalstītājas.

"Epidēmiju novēršanas pastiprināšana ir ārkārtīgi svarīgs uzdevums, kuru pašreizējā situācijā nedrīkst atvieglot ne mirkli," sacīja Kims.

Šīs nedēļas sākumā Apvienoto Nāciju Organizācija paziņoja, ka Ziemeļkoreja ir noraidījusi iespēju saņemt gandrīz trīs miljonu Covid-19 vakcīnu devu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!