Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns, uzrunājot jaunatnes līgas dalībniekus, aicināja jaunos pilsoņus būt gataviem dot visu valstij un dzīvot saskaņā ar partijas vēlmēm, atsaucoties uz Phenjanas oficiālo ziņu aģentūru KCNA, ziņo aģentūra UPI.

Kims trešdien apmeklējis vairākus jaunatnes līgai jeb Kimirsenistu-kimčeniristu Jaunatnes līgas sanākšanai veltītus pasākumus, informē KCNA. Šajā padomju pionieru parauga organizācijā, kas dibināta 1946. gadā, darbojas septiņus līdz 14 gadus veci bērni un jaunieši.

"Jaunatnes līga ir masu politiskā organizācija, kas sagatavo Strādnieku partijas un jaunatnes alianses pēctečus. Organizācijas primārā misija ir sagatavot īstus mūsu sociālistiskās tēvzemes dēlus un meitas kļūšanai par revolucionāru jaunatni," uzrunājot kimirsenistus, uzsvēra Kims.

Izolētās valsts līderis papildināja, ka organizācijas biedriem ir jāzina tēvzemes un tās vadības lielā vērtība un jāsaprot, kā atdot visu valstij un revolūcijai".

"Vienalga, kur, vienalga, kad, viņiem ir jādomā un jādzīvo atbilstoši partijas vēlmēm," akcentēja Kims.

Ziemeļkorejai kā totalitārai valstij ir svarīgi audzināt lojālo nākamo paaudzi, lai tā kļūtu par režīma atbalstītāju. Lai gan notiek centieni idealizēt valsts vadību un uzturēt personības kultu, parādās arī ziņas, kas liek domāt par ziemeļkorejiešu mazāku uzticēšanos vadībai.

Ziemeļkorejas notikumiem sekojošais portāls "Daily NK" šonedēļ ziņoja, ka Hamgjonas provincē darba pienākumu pildīšana laikā sadurts valsts drošības aģents. Iedzīvotājus esot pamatīgi nokaitinājusi drošības iestāžu darbinieku korupcija.

"Transparency International" korupcijas indeksā Ziemeļkoreja ieņem 174 vietu no 176, esot viena no korumpētākajām pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!