Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, vēršoties pie valdošās Korejas Strādnieku partijas vadošajām amatpersonām, mudināja tās uzlabot savu sniegumu, kā arī izskaust nevēlamās parādības, trešdien vēsta Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Partijas kadriem ir "konsekventi jāizskauž visas nevēlamās parādības, arī hroniskais formālisms, pieskaņošanās apstākļiem, subjektīvisms, sakāvnieciskums, partijas varas ļaunprātīga izmantošana un birokrātisms, pašaizliedzīgi ir jācīnās, lai partijas līniju un politiku izpildītu un iemiesotu dzīvē, kā arī jāpilda savs revolucionārais pienākums kā uzticamiem tautas kalpiem", līdera teikto citē KCNA.

Ņemot vērā "spraigās situācijas saglabāšanos", funkcionāriem ir pilnībā jāiemieso Kima šogad izsludinātā partijas jaunā stratēģija. Kims ar šo brīdinājumu nācis klajā neilgi pirms Augstākās tautas sapulces sanāksmes, kas ir gaidāma drīzumā.

Politiskā sanāksme notiek laikā, kad saglabājas nedrošība pēc februāra beigās Vjetnamā notikušā Kima un ASV prezidenta Donalda Trampa neveiksmīgā samita.

Tramps un Kims pirmo reizi tikās Singapūrā pagājušā gada 12.jūnijā, kad parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", taču šajā jomā nekādu progresa pazīmju nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!